Kiemelt hírek

Csak világsztárok előzték meg a karatés Höning Dávidot

2015. február 18. | szerző SzlobMil | Karate

Több mint hatszáz versenyző vett részt a karate sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria második állomásán, amelynek a hollandiai Almere adott otthont 2015 február 14-15-én. Kellemes meglepetésre a fiatal Höning Dávid Buda a 75 kilogrammosok között az ötödik helyen végzett – írja a karate.hu.

icon stamp PL 2015 eng

Höning Dávid Buda a selejtezők során ugyan alulmaradt a dán Abild Ludviggal szemben, ám legyőzője hihetetlen módon, világsztárokat is felülmúlva bekerült a döntőbe, ami azt jelentette, hogy Dávidnak is rajtuk kellene keresztülverekednie magát, ha bronzérmet szeretne nyerni. Ez a magyar karatésnak majdnem sikerült is: a vigaszágon sorban túljutott a francia Lou Lebrunön, a svájci Sahin Muraton és a holland Smaalon is. A bronzmérkőzést a sportág jelenlegi talán legnagyobb csillaga, az azeri Aghayev Rafael ellen sérülés miatt fel kellett adnia, azonban így is pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Höning Dávid Budán kívül még Nagy Botond ért el helyezést a magyarok közül, miután férfi katában egy győzelemmel és két vereséggel a 11. lett.

044

Nagy Botond akció közben

Ezúttal is kitett magáért a hatvanhét kilogrammos súlykategóriában Tadissi Martial és Szegedi Döme, akik végül három, illetve két diadalt követően sem lettek végül helyezettek.

Összességében jól teljesítettek a magyarok a hollandiai viadalon, hiszen többségük nem hagyta el győztes mérkőzés nélkül Almerét.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.