Kiemelt hírek

Conor McGregor nem kétdivíziós világbajnok többé

2016. november 27. | szerző SzlobMil | MMA

Az UFC szerint Conor McGregor választott. Két világbajnoki öve egyikéről állítólag le kellett mondania, erre az óriásvállalat szerint önként vállalkozott: pehelysúlyú bajnoki övét csatolta le a derekáról, így újra Jose Aldo a bajnok. Az MMAFighting.com újságírója, Ariel Helwani bizonyos forrásokra hivatkozva viszont úgy tudja, az ír nem egyezett bele ebbe a döntésbe.

Fotó: Zuffa LLC via Getty Images

Ez az áldott állapot csak pár napig volt érvényben. (Fotó: Zuffa LLC via Getty Images)

Conor McGregor (akinek nevét lassan gyorsabban tudjuk leírni, mint a sajátunkat) még ebben a hónapban, egész pontosan november 13-án írt történelmet azzal, hogy pehelysúlyú bajnokként legyőzte a könnyűsúlyú világbajnokot, Eddie Alvarezt.

Ezzel ő lett az UFC első, és egyetlen kétdivíziós bajnoka. Ezt a címet először is önmagának, másodsorban pedig az UFC-nek köszönheti, hiszen a cég tette lehetővé azt, hogy az egy fokkal a pehelysúlyú divízió feletti súlycsoportban ő lehessen Eddie kihívója. Pedig ehhez általában meg kell mászni egy bizonyos ranglétrát, amit Conor ha úgy tetszik, egyetlen nagy ugrással megtett.

Az UFC elnöke, Dana White korábban utalt már arra, hogy amennyiben Conor kétdivíziós bajnok lesz, egyik övétől másnap megfosztják. Conor erre azt felelte, hogy ehhez egy hadsereget kell bevetni ellene. Az ír végül megtarthatta az öveit, de november 26-án, szombat este jött a bejelentés, hogy Conor lemondott pehelysúlyú övéről.

Ennek következtében az ideiglenes bajnok, Jose Aldo lett az igazi bajnok.

Bejelentették továbbá, hogy Anthony Pettis és Max Holloway összecsapása lesz az UFC 206 fő mérkőzése (Daniel Cormier lesérült, így oda a Cormier-Rumble címmérkőzés). A tét az ideiglenes bajnoki cím lesz december 10-én.

Conor McGregor még nem kommentálta a fentieket egyik közösségi oldalán sem.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.