Kiemelt hírek

!! Conor McGregor kiütötte Alvarezt, történelmet írt !!

2016. november 13. | szerző SzlobMil | MMA

Az UFC 23 éves történelme során még soha senki sem birtokolt két súlycsoportban két világbajnoki övet egyszerre. Eddie Alvarez legyőzésével Conor McGregor lett az első a világon, aki ezt meg tudta tenni. Az ír szenzáció magyar idő szerint nem sokkal vasárnap reggeli 7 óra után a második menetben kiütötte a könnyűsúlyú bajnokot, ezzel két öv (a pehelysúlyú és a könnyűsúlyú) is a derekára került. Eszméletlen teljesítmény.

1

Az UFC első New York-i eseményén, a legendás Madison Square Gardenben Conor McGregor érinthetetlen volt. A tét és a nyomás nem volt kicsi, az ír mégis szinte egy karcolás nélkül legyőzte Eddie Alvarezt.

“Az álmom valósággá vált.” – mondta McGregor diadalittasan a mérkőzés után, ami szavakkal leírhatatlan, de azért megpróbáljuk visszaadni.

Conor sebészi pontossággal használta bal öklét, ami senkinek sem újdonság, mégsem lehet ellene tenni semmit. Alvarez, az ex-könnyűsúlyú világbajnok kétszer is padlót fogott az első menetben, de túlélte a menetet. Ő mindig is a keménységéről volt híres, de McGregor megtörte őt a második menetben – lelkileg is, fizikailag is. Az ír annyira, de annyira magabiztos volt, hogy amikor már érezte, hogy egy karnyújtásnyira (szó szerint) van a halhatatlansághoz, a harc közepén mindkét kezét hátratette:

 Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Alvarez még így sem tudta megverni őt, pedig ez komoly ziccer volt. Megpróbálta a földre vinni Conort, aki ezeket a próbálkozásokat rendre hatástalanította. Eddie állán a harmadik percben egy négy ütésből álló kombináció landolt, ez már neki is sok volt: a bíró lefújta a mérkőzést.

Alvarez 1-2 testütésen és betalált dzsebeken kívül nem sokat tudott hozzátenni az egészhez. McGregor (21-3) ezzel elérte karrierje 18. kiütését, 18 legutóbbi mérkőzéséből 17-et megnyert.

2630

Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

A mérkőzés utáni interjúja is bombasiker volt, Conor azokhoz a harcosokhoz szólt, akikkel nem bánt túl illedelmesen a közelmúltban:

“Elég sokszor szidom a többieket a cégnél, mindenkit kifiguráztam már. Szeretnék elnézést kérni egyikőjüktől sem! Egy kétszeres bajnok azt csinál, amit csak akar.” – mondta az ír, majd azt üzente az UFC-nek: “szívesen”.

Íme a kiütés, lassítva:

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.