Kiemelt hírek

Conor McGregor csillogott az igazság pillanatában

2015. július 13. | szerző SzlobMil | MMA

Conor McGregor (18-2, 6-0 UFC) megkapó ír akcentusával zseniálisan használja a szavakat: valamilyen úton-módon mindig be tudja fúrni magát ellenfele agyába, és ha ezt már megtette, szinte garantált a győzelem – haragból nem lehet küzdeni, csak ésszel. A világsztár karrierje során már többször bebizonyította, hogy nem csak a pszichikai hadviselés mestere, hanem a fizikai hadviselésé is. A hétvégén Chad Mendes ellen harcolt az UFC átmeneti bajnoki övéért, de nem tudjuk, mivel alkotott nagyobbat: a meccs felvezetésével, vagy megnyerésével…

mcgregor_ufc189

Conor fantasztikus hangulatot teremtett harc közben is

Conor McGregort sokan kritizálták, mondván, hogy (álló)stílusának kedvező ellenfeleket kap. Mint tudjuk, a legjobb védekezés pontosan annak az ellentettje (a támadás), és ez így van egy állóharcos esetében is: ha igazán próbára akarjuk tenni, akkor egy birkózóval, vagy egy földharcossal kell összeengednünk.

Chad Mendes (17-3), a lesérült bajnoki címvédő Jose Aldo helyére beugró ember birkózó nem csak egy szimpla beugróember volt, akit odaállítottak McGregor elé, hogy az UFC 189. agyonreklámozott főmérkőzése helyett kapjanak valamiféle műsort az emberek. Chad nem csak a súlycsoport második legrangosabb harcosa volt, aki ugyanolyan mérleggel rendelkezett, mint Conor (azzal a kivétellel, hogy az amerikai csak a bajnoktól, vagyis Aldótól kapott ki kétszer, vagyis senki más nem tudta őt legyőzni, csak a világ jelenleg legjobb ketrecharcosa), hanem ő volt az ellenszer Conorra és stílusára.

Chad mindig jó formában van, ezért nem volt probléma neki elfogadni a táncra való felhívást. Persze ő sem tudott ellenállni az ír szócséplésének. Nem kellett sokat várni ahhoz, hogy visszaszóljon neki, bár hozzá kell tennünk azt is, hogy ezt vigyorogva tette meg, de megtartva az ellenségeskedő hangsúlyt. Az emberek hirtelen elfeledték a sebeit nyaldosó Aldót, és immár az új párosításra koncentráltak, ami legalább ugyanolyan izgalmasnak tűnt, mint az eredeti.

Már a mérlegelésre is rengetegen voltak kíváncsiak

Már a mérlegelésre is rengetegen voltak kíváncsiak (Fotó: Zuffa LLC)

Egy birkózó stílusára pont az állóharc az ellenszer, ezért Mendesnek is volt min izgulnia. Ha megnyeri a mérkőzést, akkor azzal lerombolja azt a csillogó ikont, amit Conor megtestesít, és harmadszor is megküzdhet Aldóval, ha pedig veszít, akkor nem veszít sokat, Conor viszont rengeteget nyer, Aldo pedig nyugalom helyett retteghet – valljuk be, a kettő közül az utóbbi volt az izgalmasabb forgatókönyv.

A dolgok nem is mehettek volna jobban McGregor-nak. Olyan csatát nyert és fordított meg, amiben vesztésre állt. Amikor a bíró összeengedte őket, Conor szinte nekirohant Mendesnek, egy hátsó pörgőrúgással és egy térdessel kezdett, majd következett az első takedown Mendestől. Conor gyorsan felállt, majd ütésváltás következett, amit az ír nem hagyott szó nélkül: folyamatosan hergelte kihívóját.

Az első két menetet háton fekve töltötte – de mint ahogy olvasóink is biztosan kitalálták, nem azért, mert pihent, hanem azért, mert Mendes számos alkalommal levitte őt a földre, ahol felső pozícióból borotvaéles könyökösöket osztogatott – tulajdonképpen megismétlődött Gabriel Gonzaga esete Mirko Cop Cop-al. Conor szemöldöke egy brutális Mendes-féle könyököstől felszakadt, és vérezni kezdett.

Ezt követően egy superman ütéstechnika Gregortól, majd egy balos Mendes testére, akin látszódtak a fáradtság első jelei. A födön fekve Gregort figyelmeztetni kellett kissé illegális könyökösei miatt, Mendes egy kicsit nekiállt tiltakozni, de a meccs ment tovább, nem állították fel a földön küzdő feleket. Mendes folyamatosan osztotta Conort felülről, kemény könyökösökkel, majd a második menet vége előtt side control-ba váltott át, majd megpróbálkozott egy háromszög-fojtással is, ami már majdnem megvolt, amikor…

…McGregor kiszabadult, felállt, és ököllel támadott. Mendes visszaütött, újabb takedown-al próbálkozott meg, ami nem sikerült. McGregor hatalmas balegyenese már annál inkább: tisztán betalált, Chad összekuporgott, Gregor utánament, de a bíró, Herb Dean beszüntette a mérkőzést, mielőtt az újdonsült (egyelőre még átmeneti) bajnok még több kárt okozhatott volna az amerikaiban – mindezt három másodperccel a menet vége előtt.

CJvFnuZUEAA7QcJ

Ez után csodálatos, igazi sport értékű pillanatok következtek: Gregor elérzékenyülten összeölelkezett Mendes-el, mindketten kimutatták tiszteletüket a másik iránt, de ez igazából McGregortól volt meglepő, akinek a vállán egészen a győzelem pillanatáig egy egész nemzet ott csüngött.

 

Forrás: MMAmania.com

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.