Kiemelt hírek

Brutálisan elkalapálták az MMA Mike Tyson-ját

2016. március 20. | szerző SzlobMil | MMA

Egy éves eltiltás után tért vissza magyar idő szerint vasárnap hajnalban az UFC-be Hector Lombard. Ellenfele Neil Magny volt, aki élete legfontosabb győzelmét aratta az ausztrál eseményen. Olyat tett, ami eddig soha, senkinek sem sikerült: technikai kiütéssel múlta felül Hector Lombardot. 

Hectorral a való életben is volt szerencsénk találkozni és beszélni, és kiderült róla, hogy nagyon kedves, szerethető ember. Kivéve persze, amikor a ketrecben van, ekkor ugyanis egy kegyelmet nem ismerő gyilkológép.

Ennek az imázsnak megfelelően az első menetben majdnem kiütötte a váltósúlyú Neil Magny-t, de az amerikai valahogy túlélte a rá mért súlyos ütéseket és könyökösöket. Csodával határos módon Magny újra talpra tudott állni, és még a gong hangja előtt betalált pár ütéssel. Ennek ellenére egyértelmű volt, hogy a menetet az MMA Mike Tyson-jának becézett kubai származású judósa nyerte.

GettyImages-461009846.0

A második menetben Neil tanulva az első menetben elkövetett hibájából, tisztes távolságból harcolt. Párszor klincsbe fogta Lombardot, akit térdrúgásokkal puhított. Látszólag ez a taktika be is vált neki, de Hector az egyik pillanatban megvillantotta legendásan kemény bal kezét.

A hatalmas ütéstől Magny hanyatt terült a padlón, de eszméleténél volt. Lombard felülről rárontott, de végül Magny guardjában találta magát. Ezek után ismét Neil pillanatai következtek, jól dolgozott alulról, többször megütötte Lombard fejét. A judós hanyatt dőlt, és egy bokafeszítéssel próbálkozott, de a szép mozdulatból végül nem lett semmi.

Magny ezután felső pozícióba került, de Lombard elkapta a lábát. Ez az akció sem volt sikeres. Pár másodperccel később a kubai háromszög fojtásba került, amiből csak nagy nehézségek árán tudott kikerülni.

Mar 20, 2016; Brisbane, Australia; Hector Lombard (red gloves) competes against Neil Magny (blue gloves) during UFC Fight Night at Brisbane Entertainment Centre. Mandatory Credit: Matt Roberts-USA TODAY Sports

Fotó: Matt Roberts-USA TODAY Sports

A helyzet a szabadulás után sem lett jobb: Magny fentről, megállás nélkül sorozta Lombard fejét. Volt, aki megszámolta: másfél perc alatt 148 tiszta ütést landolt Hector fején. Hector azonban nem adta fel. A bíró látta rajta, hogy nincs kiütve, ezért nem szüntette be a mérkőzést, Lombardot a gong mentette meg.

Az egy perces szünet nem volt elég Lombardnak. Megmerevedett szoborként várta a vérszemet kapott Neilt, aki egy hatalmas jobbkezes ütéssel köszönt be neki rögtön a harmadik menet elején.

031916-magny-lombard-finish.vadapt.664.high.45

Az elfáradt, bemerevedett Hector hősiesen állta a sarat, de aztán jött egy takedown Magnytől, aki ismét elkezdte felülről ütlegelni a kubait.

f59d74e84e2f6c1a8cc8dbc41be5ef68

A bíró ezt már nem nézte jó szemmel, és (végre valahára) beszüntette a mérkőzést. Lombardot soha, senki nem ütötte még ki, de még TKO-val sem győzték le korábban. Mérlege még mindig impresszív: 34–5–1, 19 K.O.

Mar 20, 2016; Brisbane, Australia; Hector Lombard (red gloves) after being defeated by Neil Magny (not pictured) during UFC Fight Night at Brisbane Entertainment Centre. Mandatory Credit: Matt Roberts-USA TODAY Sports

A teljes mérkőzést itt lehet végignézni.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.