Kiemelt hírek

BREAKING: Megvan mikor, ki ellen tér vissza Rousey

2016. október 12. | szerző SzlobMil | MMA

Ronda Rousey-t már nagyon rég nem láthattuk a ketrecben. Világbajnoki övének, illetve veretlenségének elvesztése nem csak a világot, de őt is keményen sokkolta. Évente általában kétszer szokott bunyózni, de több mint egy évet most kihagyott. Az UFC 207-ben tér vissza, december 30-án, de nem Cris Cyborg ellen.

rousey

Rousey (12-1) még az UFC 193-ban, 2015 novemberében kapott ki kiütéssel Holly Holm-tól, ami az év legnagyobb meglepetése volt a küzdősportok világában. Rousey öt évig tartó dominanciája után a harmatsúlyú öv kissé elértéktelenedett.

Holly Holm és kihívója, Miesha Tate sem tudta magánál tartani az övet, ami ide-oda, harcosról harcosra vándorolt, jelenleg Amanda Nunes birtokolja.

Logikus, hogy Rousey egyből címmérkőzést kap visszatérésekor, tehát Amanda ellen vívhatja meg az újabb csatát. Felettébb érdekes lesz majd, hiszen kiderül, mennyire vetette vissza Ronda magabiztosságát a megszégyenítő vereség, illetve látni fogjuk, hogy ekkora kihagyás után mennyi “ringrozsda” telepedett rá.

Az UFC történelmének legnagyobb sztárja (igen, állítólag még Conor McGregornál is nagyobb, bár ezen lehetne vitatkozni) már hangolódik a mérkőzésre, személyes Instagramjára már le is rántotta a leplet a hivatalos plakátról:

culs8zausae9rkm

A nagy visszatéréskor sem lesz tehát meg a Rousey vs. Cyborg mérkőzés, amit már évek óta epekedve vár mindenki, de ez eddig csak plátói szerelem volt. Cris Cyborg brutális ütőereje és Rousey judója eddig azért nem jöhetett össze egy estén, mert a két bajnok két külön promóciónál versenyzett.

Szerencsére azonban sok minden megváltozott, mióta Rousey kivonta magát az MMA-ból: már Cyborg is az UFC-ben van, csak egy súlycsoporttal feljebb, mint Ronda, ami egy kissé problémás, mert a brazil harcművész még erre a 140 fontra (63 kilogramm) is csak hatalmas erőfeszítések árán tudott lemenni.

Beszéljünk tehát inkább Rousey következő ellenfeléről, Amanda Nunes-ről egy picit. A 28 éves brazil mérlege 13-4, tehát valamivel nagyobb tapasztalata (és több veresége) van, mint Rousey-nek. Barna öves judós, de ha a papírformát nézzük, ezzel nem sokra megy majd a 4 danos fekete öves Rousey ellen.

Földharcban már történhetnek érdekes dolgok, ugyanis Amanda brazil jiu jitsuban is fekete öves mester, míg Rousey ebben a harcművészeti stílusban nem szerzett öveket (ez persze nem jelenti azt, hogy nem ismeri az irányzat csínját-bínját).

Miesha Tate-től pont egy földharcos technikával nyerte el az övet az UFC 200 során, úgyhogy bizonyára egy nagyon izgalmas mérkőzés elé nézünk.

Még egyszer az időpont: december 30.!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.