Kiemelt hírek

Breaking: Jose Aldo visszavonul!

2016. szeptember 28. | szerző SzlobMil | MMA

Jose Aldo-nak elege lett az UFC-ből, miután a szervezet nem biztosított neki mielőbbi visszavágót legyőzője, Conor McGregor ellen. A brazil élő legendának élő szerződése van az UFC-vel, de harcolni már nem szeretne többé – sem az UFC-ben, sem az MMA-ban.

Fotó: Esther Lin, MMAFighting.com

Fotó: Esther Lin, MMAFighting.com

A pehelysúly egykori királya, Jose Aldo még csak 30 éves, ereje teljében van, de nagyon úgy néz ki, hogy idő előtt befejezi szépen csillogó pályafutását. Legutóbb az UFC 200-ban láthattuk őt bevetés közben, és könnyen lehet, hogy utoljára. És a legrosszabb az egészben, hogy ebben a helyzetben senki sem hibás.

A brazil az UFC 194-ben kapott ki Conor-tól, és amíg a sebeit nyaldosta, az ír az UFC 196-ban már Nate Diaz-zal verekedett, két súlycsoporttal feljebb. McGregor kikapott a fölé tornyosuló amerikaitól, ezért az UFC azonnali visszavágót adott neki, Aldo pedig várólistára került. A brazil így picivel később, az UFC 200-ban tért vissza a Frankie Edgar felett aratott diadalmával, ezzel megint Conor első számú kihívója lett, de amint azt láttuk, a brazil ismét várólistára került.

Az UFC mindent megtett, hogy mindenki jól járjon: adtak volna helyet Aldo-nak az UFC 205-ben, de nem McGregorral párosították volna össze, ez pedig nem volt elég jó ajánlat. Hiszen ő úgy tudta (a Dana White-tal való beszélgetésre hivatkozva), hogy vagy Conorral csap össze a pehelysúlyú övért, vagy visszakapja a pehelysúly övet, és kiáll valaki más ellen. De nem így lett, Aldo pedig megsértődött.

“Ezek után nem bízom Dana White-ban, és úgy látom, hogy immár Conor McGregor vezeti az UFC-t. Mivel én nem McGregor alkalmazottja vagyok, arra kértem ma az UFC-t, hogy bontsák fel a szerződésünket. Többször átvágtak már, ezért már nem motivál semmi arra, hogy az UFC-ben szerepeljek.” – mondta Aldo egy brazil lapnak.

Miután ezek a szavak eljutottak Dana White fülébe, az UFC-elnök azt mondta, hogy kitalál valamit Aldo-nak. A hoppon maradt pehelysúlyú ezekre a következőket mondta:

“Nincs kedvem MMA-zni sem már. Elkeseredettségem már elért egy bizonyos szintet, ahonnan nincs visszaút. Nincs bennem harag, jó karrierem volt, és nagy nyomot hagytam magam mögött az UFC pehelysúlyú bajnokaként. Minden, amit elértem, a csapatomnak köszönhetek. Senki sem adott nekem semmit, nekem kellett elvennem (hogy ez mennyire igaz, azt Aldo életrajzi filmjében is láthatjuk nemsokára – a szerk.), és többet adtam vissza, mint amit elvettem. Ha White kedvel engem, illetve a családomat, akkor felbontja a szerződésem. Nem szeretnék harcolni többé. Egy másik sportban szeretnék karriert csinálni.” – olvastuk a sokkoló szavakat.

Szokásunkhoz híven egy remek összeállítással emeljük meg kalapunkat az őrületesen jó bunyós, Jose Aldo karrierje (26-2) előtt. Köszönjük az emlékeket!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.