Kiemelt hírek

Brazil világbajnokok Budapesten!

2017. szeptember 29. | szerző akadmin | Capoeira

Nagy örömmel és büszkén jelenthetjük be, hogy idén Budapest kapta a megtisztelő lehetőséget, hogy Közép-Európa capoeira fővárosa legyen!

234

A rendezvény október 13-15-ig kerül megrendezésre az idén 10 éves ABADÁ Magyarország csoport szervezésében. A nagyszabású verseny és bemutató a Visegrádi Játékok elnevezést kapta, mivel a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) részvételével zajlik majd.
A capoeira, ez a nagyon látványos, táncszerű, de akrobatikus elemekkel is tarkított brazil harcművészet világhódító útján Magyarországot sem kerülte el. 2003 óta alkot közösséget és kapcsolja össze az embereket. A most megrendezésre kerülő három napos capoeira bajnokságot brazil party és bemutatók teszik teljessé. A versenyre Brazíliából is érkeznek vendégek.
Az ABADÁ Magyarország csoport supervisora és az esemény egyik fő védnöke Estácio Ferreira da Silva, aki kétszeres világbajnok: 2003-ban Rio de Janeiróban, 2007-ben pedig Salvadorban nyerte el a bajnoki címet. Estácio tíz testvérével együtt mérhetetlen szegénységben, ám nagy szeretetben nőtt fel egy brazil kisvárosban. Ez az élethelyzet összetartásra és kitartásra nevelte őt. A capoeirával 10 éves korában találkozott, és azóta elválaszthatatlanok lettek. A sok-sok éves kitartó munkával és elhivatottsággal rengeteg siker ért el. A capoeirának köszönhetően ma már Németországban él és adja tovább a capoeira tudását, szeretetét számos európai országban capoeirázó csoportjainak. Mert mint tudjuk, a capoeira nem csak egy sport. Az ember ereiben csörgedezik és a levegővel együtt lélegzi be. A capoeira egy életforma.

További információ:
Marosi Péter (szervező)
+36 30 268 6892
abada.budapest@gmail.com

CAPUER

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.