Kiemelt hírek

Bravúros szereplés Lipcsei Claudiától

2015. március 30. | szerző SzlobMil | Taekwon do

Két magyar is érdekelt volt az olimpiai súlycsoportos Európa-bajnokságon az oroszországi Nalcsikban a 49 kilogrammosok mezőnyében. A tavalyi U21-es Eb-bronzérmes Lipcsei Claudia épphogy csak lemaradt az éremről, a 2014-es Eb-harmadik Gonda Ivettnek viszont csak egy mérkőzés jutott.

img08

Előzetesen érmet, érmeket várt a szakvezetés a csütörtökön rajtolt, első ízben rendezendő olimpiai súlycsoportos Európa-bajnokságon. A medáliákat a két klasszistól, Gonda Ivettől és Kotsis Edinától várták, de a fiatal Lipcsei Claudia az első napon a legeredményesebb magyar tudott lenni, és csak kevés választotta el attól, hogy dobogóra állhasson.

Lipcsei (49 kg) győzelemmel kezdett az Európa-bajnokságon, az örmény Avagyan ellen 13-0-s pontozással, és bejutott a negyeddöntőbe. Ott az első körben erőnyerő, második helyen kiemelt török Rukiye Yildrim azonban megállította a fiatal magyart (6-9), pedig a második menetben is még Claudia vezetett.– A török lány eddigi két találkozásunk során is nagy arányú győzelmet aratott ellenem. Most a harmadik menetig vezettem is, de végül fordítani tudott. A lényeg, hogy magamhoz képest a második meccsem is jól sikerült, ráadásul a mezőny egyik legjobbjától kaptam ki. Összességében elégedett vagyok – summázott a verseny után Lipcsei Claudia, majd kiemelte még edzőjét, Mércse Attilát, aki nagyon sokat foglalkozik a fiatal tehetséggel.

lipcs

A tavalyi Eb-harmadik Gonda Ivett (49 kg) első mérkőzésén kikapott a szerb Bogdanovicstól a nyolc közé kerülésért folytatott párharcban (2-10).

“A fogyasztás ezúttal nagyon nehezen ment, és ez jelentősen kihatott a teljesítményemre. Ugyan nem ezt az eredményt vártam magamtól, fel kell használnom a tapasztalatokat, amiket ma gyűjtöttem, hogy jobb legyek a következő versenyen” – fogalmazott Ivett.

A magyarok legyőzői egyébként a fináléban találkoztak, ahol a török bizonyult jobbnak 12-7-re. Pénteken az utolsó magyar is pástra lép. Az 57 kg-osok között negyedik kiemelt Kotsis Edina – aki jelenlegi világranglista-helyezésének köszönhetően meghívásra számíthat a Grand Prix sorozatba – erőnyerő lesz, és a nyolcaddöntőben majd izraeli vagy orosz riválissal találkozik.

 Forrás: wtftaekwondo.hu

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.