Kiemelt hírek

Berobbantak a fiatalok az I. Széchenyi Ökölvívó emlékversenyre

2016. március 7. | szerző SzlobMil | Ökölvívás

Az I. Széchenyi ökölvívó emlékversenyen a döntőket rendezték a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A szervezők a program elejére a közönség kedvenc mérkőzéseket tették. A színvonalas meccsek közül is kiemelkedett a 69 kg-os döntő, melyet Bacskai Balázs nyert Káté Gyulával szemben. Figyelemreméltó volt a felnőtt korcsoportba lépett fiatalok győzelme is (56 kg, 64 kg, 81 kg).

IMG_7166

Eredmények, férfiak:

49 kg Tonté Jenő (Varjú BOX SE Helvécia) – Virbán Gábor (Madárfészek Akadémia-Szőlőskert Nagyréde) 0-3

A második menetben számolni kellett Tontéra, aki ellenfél hiányában mérkőzés nélkül jutott a döntőbe.

52kg Szabó Erik (Győri Gladiátor SE) – Czifrik János (Tatabánya) 0-3

56 kg Tar Sándor (Gladiátor Akadémia Tatabánya) – Könnyű Róbert (Egri SI) 3-0

Tar az első két menetben többet kezdeményezett, több ütött, gyorsabbnak tűnt. A harmadik menet igaz fej-fej melletti csata volt, ahol tenyeresek is tarkították a mérkőzést. Ettől függetlenül kemény találatok jellemezték a menetet.

60 kg Könnyű Richárd (Egri SI) – Varga Miklós (Hajdúsámsoni Harangi Imre SE) 0-3

Varga rutinja dominált, de Könnyű nem adta olcsón a bőrét.  A fiatal fiú, aki az elődöntőben Gálos legyőzésével hívta fel magára a figyelmet, egy re  jött fel, egy-két alkalommal nagyon betalált Vargának, alaposan meglepte őt. A bírói döntés egyhangú volt Varga javára.

64 kg Nyéki Georgián (Győri Gladiátor) – Kontrecz Márk (Madárfészek Akadémia) 0-3

Nem várt eredmény született, hiszen a tavalyi EB 5. helyezett Nyékinek nem sikerült átmentenie a debreceni Bocskai emlékversenyt nyerő formáját. Ugyan nagyon szoros meccsen, de a fiatal Kontrecz  Márk megszerezte a felnőttek közt az első skalpját.

69 kg Bacskai Balázs (Vasas-Süllős) – Káté Gyula (FTC) 3-0

Az Európa-bajnok Bacskainak volt miért visszavágni, hiszen korábban rendre kikapott a világbajnoki bronzérmes Kátétól,aki nagyon kemény meccsen keresztül , Vadászon túllépve jutott a döntőbe. Bacskai mellett szólt, hogy jóval könnyebb meccse volt a döntőbejutásért és az is hogy inkább meccsben van, hisz egy hete Caracasban nyerte élete első WSB félprofi meccsét. Nem csak a szorítóban szerepeltek igazi nagyágyúk, de a sarkokban is, Káténak a Szántó-Bedák pár  osztogatta a tanácsokat, Bacskait Erdei Zsolt istápolta. A szakemberek egy részének előzetes véleménye az volt, hogy  az nyer, aki a végét jobban bírja. Az első menetet nagyon meghajtották, mint a csillagszóró a szikrákat, úgy szórták az ütéseket.

Pirosban: Káté Gyula

Bacskai végig ott volt Káté nyakán, a második menetet pedig nagyon meghajtotta, talán arra építve, hogy Káté a harmadikban nem tud majd fölébe kerülni. Akár így gondolta, akár nem, a harmadik menetben lecsendesedtek a felek és ekkor már inkább  csak “Madár” hangját lehetett hallani: “Örömbunyó, örömbunyó!” Ezt a jellemzőt ugyan nem lehetett kiolvasni a menetből, de Bacskai, aki valóban kevés teret hagyott Káténak, nyert.

75 kg Harcsa Zoltán (Vasas-Süllős) – Hegyi Barnabás (Vasas-Süllős) 3-0

A tavalyi hévízi országos bajnokság döntője ismétlődött meg, de a meccs képe nem hasonlított a decemberire. Harcsa kihasználta, hogy frissen jutott a döntőbe, mert a súlycsoportban hárman indultak. Ifj. Balzsay Károly tanítványa annyit adott ki magából, amennyit kellett, jobban érezte az ütőtávot s hosszabb karjaival távol tartotta magától a harcos klubtársát.

81 kg Hámori Ádám (Kőszeg) – Tallósi Péter (Madárfészek-Honvéd Sas-hegy)

Tallósi mérkőzés nélkül nyert, mert ellenfelének az előző napi meccsén eltört a keze. Hámori begipszelt jobb kézzel jelent meg a csarnokban.

91 kg Sávoly Gergő (MTK) – Sényei László  (Kőbánya Sport Club)

Sényei mérkőzés nélkül nyert, mert ellenfelének az előző napi meccsén Sávoly megsérült a meccsén és nem mérkőzhetett.

+ 91 kg Bernáth István (Hajdúsámsoni Harangi Imre SE) – Urbán Ferenc (KSI) TKO 3.menet

IMG_9700

Fotó: Csécsei Pál

Eredmények, Nők:

51 kg Ancsin Katalin (KSI) – Barankai Virginia (Budaőrsi Box Klub) bírói döntéssel 2-1

Végig űzték egymást, kegyetlen rendszerességgel szakadatlanul osztva az ütéseket. A végig egál színezetű mérkőzésen bármelyik felet hozták volna győztesnek, a másik nem reklamálhatott volna.

Totális döntetlent hozott a pontozás és az a ritka helyzet alakult ki, hogy bírói döntésre volt szükség.

60 kg Benke Sára (Vasas-Süllős) – Csombor Vivien (Eger SI) bírói döntéssel 2-1

Ismét döntetlent hozott a pontozás és így bírói döntésre volt szükség, ez az egri lánynak kedvezett.

75 kg Szatmári Petra (Madárfészek Akadémia) – Nagy Tímea (DVSC) bírói döntéssel 2-1

Az akkor Szatmári győzelemmel zárult ob döntő visszavágója volt a mérkőzés. Adok-kapok jellemezte a meccset,Szatmári a harmadik menetre felzárkózott és a jó hajrával nyert, igaz itt is bírói döntésre volt szükség. Példa nélküli helyzet, hogy mindhárom női döntő döntetlent hozott és bírói döntéssel alakult ki a végeredmény!

A torna legkiemelkedőbb férfi  versenyzőjének Bacskai Balázst választották, a nőknél ez a cím Szatmári Petráé lett. A Széchenyi család Alapítvány által felajánlott különdíjakat, mint a torna legharcosabbjai Ancsin Katalin és Urbán Ferenc kapták.

plakát

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.