Kiemelt hírek

Bedák Zsolt pontozással Európa-bajnok maradt a WBO-nál

2014. június 7. | szerző Szasza | Cikkek

Bedák Zsolt megosztott pontozással legyőzte a francia Amor Belahdj Alit, így megvédte a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoki címét pénteken a szentesi profi ökölvívógálán.

bedak_zsolt_eb_cim

Bedák Zsolt

A 30 éves Bedák Zsolt 22. profi meccsén (21 győzelem, egy vereség) egy nagyon komoly ellenféllel találta szemben magát a francia Amor Belahdj Ali (13 győzelem, 2 vereség, 1 döntetlen) személyében.

A szentesi ökölvívógála csúcsmeccsének első három-négy menetében Bedák tűnt jobbnak, ezt követően azonban a nagyon zártan védekező, ám folyamatosan támadó francia volt a pontosabb, rendre ő jött ki jobban a közelharcból és fölénybe került.

A hajrában Erdei Zsolt tanítványa már jobban mozgott el lábon, és kívülről lényegesen hatékonyabb tudott lenni, igaz, riválisa is rendre talált, így sok ütést és hatalmas csatát láthattak a ringben a szentesi rajongók.

Az utolsó, tizedik menetben elkeseredett küzdelmet folytatott egymással a két bokszoló, akik láthatóan nagyon fáradtak voltak már ekkor, ám folyamatosan mentek előre. A meccs végén a francia edzője nyakába ugorva ünnepeltette magát, és Bedák is felemelt kézzel ment körbe a szorítóban.

A három pontozó közül végül kettő a magyart, míg egy riválisát látta jobbnak, azaz Bedák Zsolt megosztott pontozással győzött és megvédte márciusban, Kecskeméten megszerzett Eb-címét. Bedák karrierje 21. profi sikerét aratta, és továbbra is egyetlen vereséget számlál, még 2010 májusában a Puerto Rico-i Wilfredo Vázquez győzte le TKO-val.

„Nagyon kellemetlen stílusú volt az ellenfelem, sokat szabálytalankodott, és az az igazság, olykor én is enervált voltam – mondta a meccs után Bedák. – Nem tudtam úgy meghúzni az ütéseket, ahogyan szerettem volna.”

Az amatőrök között Európa-bajnoki harmadik, világbajnoki és olimpiai negyeddöntős Szellő Imre bemutatkozása jól sikerült a profik között. A magyar öklöző a grúz Paata Berikashvili ellen lépett szorítóba, és jó teljesítménnyel győzte le sokat szabálytalankodó riválisát. Szellő egyhangú pontozással nyerte a hatmenetes cirkálósúlyú összecsapást.

A gála eredményei:

Középsúly: Rácz József – Duka Krisztián, pontozás
Nehézsúly: Tóth Zoltán – Rafael József, 2. menet, TKO
Félnehézsúly: Török Ferenc – Balázs Dávid, pontozás
Pehelysúly: Laki Róbert – Kassai Ignác, pontozás
Nagypehelysúly: Nagy „Lütyő” Imre – Mladen Zsivkov (szerb), pontozás
Nagyközépsúly: Papp Zoltán – Dudinszki Mihály, pontozás
Félnehézsúly: Baranyi Richárd – Harisz Csolakovics (szerb), 6. menet, TKO
Félnehézsúly: Nagy „Hóhér” József – Szatmári Attila, 2. menet, TKO
Középsúly, WBO-Youth: Nagy Lajos Márk – Toni-Joel Camin (német), pontozás
Kispehelysúly, WBO-Europe: Bedák Zsolt – Amor Belahdj Ali (francia), pontozás

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: A nap legjobb híre: Balzsay Károly búcsúmérkőzést tervez Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.