Kiemelt hírek

Bacskai Balázs ezüstérmes Bakuban, olimpikon lesz belőle!

2016. június 27. | szerző SzlobMil | Ökölvívás

A bakui ökölvívó olimpiai világselejtezőn Bacskai Balázs szépen menetelt a döntőig, de ott szombaton pontozással kikapott a francia Souleymane Cissokho-tól. Az ezüst is szépen csillogott a magyar bunyós nyakában, már csak azért is, mert ezzel bebiztosította helyét az olimpián.

fightermagazin-bacskai

A 69 kilogrammban versenyző Bacskai Balázs egy svéd ellenféllel kezdte a bakui tornát. Oliver Flodint 3-0-ra pontozta ki, majd a Facebookon így értékelte a meccset:

“Az első meccs behúzva. Jól ment a bunyó, a harmadik menetben számoltak is a svédre, aki első ellenfélnek tökéletes volt. Nagyon köszönöm mindenkinek a drukkolást. Egy lépéssel közelebb kerültem az álmomhoz.”

Bacskai következő ellenfele a 21 éves amerikai villanyszerelő, Paul Kroll volt, aki az amerikai válogatót nyerte meg, hogy Bakuba kerülhessen. Legyőzésével Balázs a legjobb 8 közé került.

Az amerikai után a német Abass Baraou következett, a tét pedig hatalmas volt: ezen a mérkőzésen múlt, hogy Balázs ott lehet-e a riói olimpián, vagy sem. Az eredmény önmagáért beszél:

Bacskai Balázs – Abass Baraou: 3-0

Bacskai így értékelte a sikert:

” Végre 20 év munkája megtérült, és ezzel minden rossz élményem, ami a pályafutásom alatt ért,  elszállt. Teljesen a hatása alatt vagyok az eredménynek, fel se tudom még fogni. A szívem csordultig van szeretettel.” – mondta örömmel.

Mielőtt továbbmennénk, hallgassa meg, hogyan nyilatkozott Bacskairól Erdei Zsolt:

Itt még mindig nem ért véget a torna. A következő ellenfél, a fehérorosz Pavel Kastamin beteget jelentett az elődöntő kapujában, így Bacskai mérkőzés nélkül jutott a szombati döntőbe, ahol ellenfele egy régi ismerőse, a 24 éves francia Souleymane Cissokho volt.

Bacskai így nyilatkozott róla a Facebookon:

“Jó lenne neki visszavágni mert eddig 2-0 oda.”

Sajnos a harmadik találkozót – és ezzel az aranyat is – is a francia nyerte 3-0-ra.

Szomorkodni nincs okunk.

Forrás: Dobor Dezső, MÖSZ mediaigazgató

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.