Kiemelt hírek

Az örök fiatalsághoz vezető 10 lépés, egy shaolin szerzetes tollából

2016. február 16. | szerző SzlobMil | Kung-fu

Az emberek állandóan csak azt hangoztatják, hogy a legfontosabb az életben, hogy egészség legyen. Ezzel nem lehet nem egyetérteni, de a legtöbben mégsem ebben a szellemben élik az életüket. Arra a kérdésre, hogy mégis hogyan kellene megőriznünk az egészségünket és fiatalságunkat, egy shaolin kung fu szerzetes, Shifu Yan Lei tíz aranyszabállyal adta meg a frappáns választ.

DSC_0441

Shifu Yan Lei

1) Ne gondolkozz túl sokat. A gondolkodás és az agyunk nagyon sok energiát emészt fel, ami nem tesz jót az egészségünknek, és öregebbnek is tűnhetünk miatta.

2) Ne beszélj túl sokat. A legtöbben csak a szájukat jártatják, ahelyett, hogy cselekednének. Cselekedj!

3) Ha számítógép előtt dolgozol, 40 percenként tarts 10 perc szünetet. Ha valamit folyamatosan nézel hosszú ideig, az nem tesz jót a szemednek, és a belső szerveidnek, illetve a lelkiállapotodnak sem.

4) Ha boldog vagy, próbáld meg uralni az érzést. Ha elveszíted az irányítást, azzal károsítod a Tüdő Energiát (Qi-t).

5) Ne aggódj túl sokat, és ne legyél dühös, mert ezzel a beleid, illetve a májad rongálod.

6) Amikor táplálkozol, ne egyél túl sokat. Ha úgy érzed, hogy “tele etted magad”, azzal a lépedet károsíthatod. Amikor újra éhes vagy, egyél egy kisebb adagot.

Shifu Yan Lei

Shifu Yan Lei

7) Bármit is csinálsz, csináld lassan, ne kapkodva. Lassan járj, tovább élsz!

8) Ha csak a fizikai gyakorlatokra teszed a hangsúlyt, és soha nem meditálsz, elveszíted az egyensúlyt, és türelmetlen leszel. Elveszíted a tested 50 százalékát, vagyis a yin-jét.

9) Ebből adódik, hogy ha soha nem végzel fizikai munkát, csak meditálsz és puhány módon edzel, akkor saját magadtól vonod el a yang típusú energiát.

10) A shaolin kung fu mindent megad, amire a testnek és a léleknek szüksége van. Edzéseink célja a yin és a yang egyensúlyának fenntartása. Nem számítanak az edzések időtartamai, csak az, hogy tudd, mire van szüksége a testednek.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.