Kiemelt hírek

Az iskola, ahol önvédelmi és harcművészeti oktatás is folyik

2016. július 6. | szerző SzlobMil | Tanítás

Kevés olyan iskola van Magyarországon – és ha már itt tartunk, egész Európában –, ahol az intézmények vezetői felismerték és elismerik, hogy a harcművészet rengeteg jótékony hatással van a gyermekekre. Ezért van az, hogy a testnevelési órákon egy mozdulatot, az iskolapadokban pedig egy szót sem ejtenek a harcművészet jegyében. A békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában szerencsére más a helyzet.

DSC04538

A békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola egyik tanára, Shihan Gregor László (6. DAN, goshinkai karate), a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke már három éve oktatja tanórák keretében az önvédelmet és a harcművészetet, amit a Laczkó Irén vezette új iskolavezetés is támogat.

Az iskola közössége már évek óta támogatja a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai árvaházi otthonát. Mint tudjuk, támogatni nem csak pénzzel lehet, mert annál sokkal értékesebb dolgok is vannak a világon. Az iskola jeles tagjai azt adják, amit ingyen lehet: tudást, szeretetet és olyan szellemi táplálékot, amiből minden gyermek hasznot húz.

A fő szervezők és koordinátorok, Szeleczki Erzsébet és Szeverényiné Sebők Judit minden évben megtalálják annak a módját, hogy az árvaház táborában, egy tematikus hét keretében az egyik napon a harcművészet, az önvédelem oktatására is sor kerüljön, amit a táborlakók mindig nagyon várnak.

DSC04551

Ezeket a foglalkozásokat Shihan Gregor László, a Nippon Seibukan Akadémia tagja, a Békéscsabai Lakótelepi SE edzője vezeti.

Idén mindkét edzést délelőtt tartották. Először ismétlésre és a pusztakezes technikák alkalmazására került sor. Ismétlésre, hiszen a gyerekek legtöbbje már több éve résztvevője ennek a harcművészeti, BUDO napnak. Ami örömteli, hogy nagyon keveset felejtettek.

Kis pihenő után, a második edzésen a rövid bot használatába kóstolhattak bele a táborlakók, ami a szokásokhoz híven nagy sikert aratott.

fightermagazin-karate

A mester elmondta, hogy ezek a gyerekek ugyanolyan tehetségesek, mint jobb körülmények között élő társaik, és ugyanúgy megérdemlik, hogy foglalkozzanak képességeik fejlesztésével. Dicséret illeti azokat a pedagógusokat és segítőiket, akik áldozatos munkájukkal teszik széppé a nyarat számukra, amit ők óriási szeretettel hálálnak meg.

Idén Békéscsaba megyei Jogú város önkormányzata is támogatta a tábori munkát: Túriné Kovács Márta osztályvezető-asszony és Bíró Csaba oktatási és sportbizottsági elnök személyesen is meglátogatta a közösséget.

Az árvaház gyümölcsöket is kapott adomány formájában, ezekre a hőségben nagy szükség volt.

Lehet kiről példát venni.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.