Kiemelt hírek

Az aikido szellemiségéről szólt a Walking Dead egyik része

2015. november 6. | szerző SzlobMil | Aikido

A The Walking Dead, a televíziós horrorsorozat, amit emberek milliói néznek hétről hétre, legutóbb az aikidóról, illetve annak filozófiájáról szólt. Mondanunk sem kell, hogy eddig ez a rész tetszett nekünk a legjobban, ami egy önálló filmként is megállná a helyét – ráadásul most már pár tízmillió emberrel többen tudják, miről is szól ez a tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet.

twdaikido-157083

A világnak nagy szüksége van a tradicionális harcművészetek tanításaira, ezt az igényt mégsem elégítik ki az iskolákban, és a televízióban is inkább a hagyományos tömegsportok, vagy jobb (de nem a legjobb) esetben MMA meccsek szerepelnek. Ez a rossz tendencia egy pillanatra a Walking Dead-nek köszönhetően megszakadt, hiszen a legutóbbi epizódot egy az egyben átszőtte az aikido.

budo

“Minden élet értékes” – ez volt a fő mondanivalója az eddigi talán legjobb epizódnak. Az inspiráló és szívfacsaró rész az egyik karakterről, Morganról szólt, aki annyira el volt keseredve, hogy meg akart halni. Szerencséjére találkozott (a fenti képen látható) Eastman-nel, a pszichológussal, aki az aikido tanításaival hozta vissza őt a való életbe és változtatta meg életét örökre.

Mivel nem szeretnénk elárulni, mi történt pontosan az epizódban, ezért inkább arra buzdítjuk olvasóinkat, hogy nézzék meg a “Here’s Not Here” címet viselő remekművet – nem bánják meg.

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.