Kiemelt hírek

Átvált MMA-ra a nő, aki megtörte Gabi Garcia 6 éves veretlenségét

2016. március 17. | szerző SzlobMil | Brazil Jiu-jitsu

Még a sokáig legyőzhetetlennek hitt Gabi Garciát is legyőzte tavaly a fekete öves BJJ-s, Mackenzie Dern. Legalább akkora teljesítmény ez, mint Nate Diaz győzelme Conor McGregor felett, a 22 éves tehetség elmondhatja, hogy BJJ-ben a csúcson van. Új kihívásokra vágyik, ezért döntött, hogy júliusban debütál MMA-ban, ami az egyik legnagyobb kihívás egy harcművésznek.

31

A közelmúltban rengeteg brazil jiu jitsu mester tért át MMA-ra. Nemrég a brazil “harcbűvész”, Rodolfo Vieira jelentette be szándékát, Rafael Lovato pedig már két ellenfelet is elfogyasztott a ketrecben.

Hiába sokkal nemesebb sportág sokak szerint a BJJ, az átlagember mégis inkább az MMA-ra kíváncsi. A külföldi ketrecharcosok sokkal több pénzt rakhatnak zsebre, mint más küzdősport képviselői (kivéve persze az ökölvívókat), ezért tér át lassan mindenki.

A Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség (IBJJF) által első helyen rangsorolt Mackenzie a Legacy FC-vel szerződött le, július 22-én harcol először Dallasban, Amerikában.

mackenzie-dern-04 (1)

A 22 éves grappling és jitsu bajnok tavaly megnyerte az ADCC-t, általában a 60 kilós mezőnyben szerepel, de 52 kilogrammosan áll majd mérlegre nyáron. A hír olyan friss, hogy még azt sem tudni, ki lesz az ellenfele, de ez teljesen lényegtelen.

“Remélem, hogy képviselni tudom majd a jiu-jitsut, és jól szereplek majd. Megpróbálok majd agresszívan harcolni, de ez lesz az első mérkőzésem, úgyhogy biztosan sokat fogok tanulni belőle.” – mondta a fekete öves mester, akit az Instagramon is lehet követni.

Forrás: MMAFighting.com

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.