Kiemelt hírek

Átaludta Cro Cop legújabb mérkőzését? Itt visszanézheti!

2016. december 29. | szerző SzlobMil | MMA

Sokak kedvenc küzdősportolója, Mirko “Cro Cop” Filipovic ma hajnalban újra a szorítók közé lépett, méghozzá a Bellatoros Muhammed “King Mo” Lawal ellen, MMA szabályrendszerben. A páros remek mérkőzést vívott Japánban, a Rizin Open Weight Grand Prix 2016 elnevezésű torna második fordulójában, december 29-én. Ezt a mérkőzést látni kell!

crocop

Beszéljünk először a tornáról. A japán Rizin Fighting Federation promóció nyílt súlyú versenyében nem szabtak meg felső súlyhatárt, ezt jelzi az Open Weight kifejezés. A mérkőzések MMA szabályrendszerben zajlanak, de nem ketrecben, hanem ringben, a régi PRIDE-os időket idézve. Szerencsére a régi vágású MMA tornákat a Rizin nem egy az egyben hossza vissza, hiszen egy fontos változtatást iktattak be a programba: a tornát nem lóhalálában, egy nap alatt zavarják le, hanem több fordulóban.

A résztvevők így tudnak regenerálódni az egyes mérkőzések után, és nem kell hullafáradtan, esetleg vérző orral odaállniuk a soron következő ellenfelük elé. Az új rendszer így sokkal igazságosabb a réginél, hiszen aki régen egy nehezebb ellenfelet kapott, annak nehezebb dolga volt a következő körben, és gyakran kikapott egy olyantól is, akit száz százalékos formában megvert volna.

A Rizin tornájának első fordulóját szeptember 25-én rendezték meg – a nagyszabású versenyre rengeteg nehézsúlyú sztár benevezett. Az indulók között ott volt többek között a 180 kilós szumós világsztár, Baruto Kaito, a régi motoros Heath Herring, az iráni birkózó kiválóság, Amir Aliakbari, illetve Wanderlei Silva és Shane Carwin is – ez utóbbi két harcost azonban sajnos le kellett cserélni.

2a13b115af09311409103254a85e6165

Wanderlei elvileg Cro Coppal mérkőzött volna a második körben, de a brazil nem volt hajlandó kiállni a horvát zsaru ellen, így búcsút mondhattunk két a legendás harcos harmadik összecsapásának (az első 2002-ben döntetlen lett, a második Cro Cop fejrúgásos győzelmével ért véget).

Cro Cop egérnek nevezte Silvát, amiért nem mert kiállni vele. A brazil azzal vágott vissza, hogy köztudottan most épülget fel egy csúnya sérülésből, de keményen edz, és idővel megadja majd az “online szájhős” Mirkonak azt, ami jár neki. A japánok találtak egy beugróembert Silva helyére, és végül az amerikai Muhammed “King Mo” Lawal-ra, a Strikeforce korábbi félnehézsúlyú világbajnokára esett a választásuk. A két harcos színvonalas mérkőzését itt lehet visszanézni:

Két forduló lesz még. A negyeddöntőt 2016 utolsó napján, december 31-én rendezik, és ha jól látjuk, a döntőt rögtön utána levezénylik.

A torna jelenlegi állása:

11

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.