Kiemelt hírek

Arlovski sérülten is lehozta az év legjobb mérkőzését

2015. május 24. | szerző SzlobMil | MMA

Az UFC 187. rendezvénye hatalmas közönség-kedvenceket vonultatott fel, olyan párosításokkal, amire már évek óta vártak a rajongók – gondolunk itt a Chris Weidman vs. Vitor Belfort párharcra. A legnagyobb durranás mégsem a fő-, legjobban beharangozott mérkőzéseken született, hanem ott, ahol az “underdog” Andrei Arlovski összecsapott egyik barátja, Travis Browne ellen…  

A fent megcsodálható mérkőzésen két jó barát és korábbi edzőpartner verte szét egymást annak érdekében, hogy a nehézsúly ranglétráján pár lépcsőfokot feljebb juthassanak. Arlovski erősen kezdett, de nem tudta megingatni a nálánál a győzelemre sokkal esélyesebbnek tartott Travist. Pár pillanattal később azonban egy nagy találattal megingatta a hawaii születésű harcost: úgy tűnt, hogy Browne nagy bajban van.

Browne hátrált, védekezett, a fehérorosz Arlovski (24-10 MMA) pedig nem engedte, hogy prédája elfusson: utánament, de kiütni nem tudta. Mindenki azt hitte, hogy Browne ezzel túl van a nehezén, de valójában még csak most kezdődött az egész: Arlovski újra elemi erővel találta el őt, de kivégezni ezúttal sem tudta. Ez után nem sokkal következett az egyik kedvenc mozdulatunk az egész gála során: Arlovki egy ütős kombináció végén visszakézből olyan mesteri taslit adott Browne-nak, hogy a 201 centis, 107 kilós harcos úgy kidőlt, mint egy zsák. 

MMA: UFC 187-Browne vs Arlovski

Browne érthetetlen módon még ebből is felállt – idézve ezzel a kiüthetetlen shaolin szerzetest –, remegő térdekkel próbált visszatámadni, amikor megtörtént az, amit egyetlen néző sem tudott ülve, sikítozás közepette végignézni. Browne egy hatalmas lengővel fejen találta Arlovskit, aki az ütés erejétől a földre rogyott. A fehéroroszt is kemény fából faragták: ő is talpra állt, és viszonozta a tüzet. Browne ekkor már alig állt a lábán, és közben záporoztak rá a kombinációk. Egy bődületes Arlovki-féle felütés és egy ezt követő jobb egyenes után a bíró beszüntette az összecsapást, hogy Travis ne szenvedjen többet.

A felejthetetlen csata mindössze 4 perc 41 másodpercig tartott, melynek végén Arlovski bocsánatot kért egykori edzőtársától, aki válaszul elmondta, hogy nincs miért bocsánatot kérnie.

Ha ez még önmagában nem lenne elég, hozzátesszük, hogy ezt a teljesítményt Andrei sérült vádlival érte el:

“A gála előestéjén valami történt Arlovski vádlijával. Alig tudott járni, sánta volt. Az orvosok megnézték, és Andrei a legjobb formáját tudta mutatni a vizsgálat során, ezért az orvosok nem tiltották el a fellépéstől. Rábízták a döntést, ő pedig a harc mellett döntött” – mesélte el a háttér információt Dana White.

Ez a mérkőzés már most legendás.

Ez a mérkőzés már most legendás.

És ha ez a két plusz információ még mindig nem lenne elég, hozzátesszük azt is, hogy Arlovski saját elmondása szerint majdnem feladta a küzdelmet, amikor ellenfele minden támadásából visszajött:

“Meglepődött és zavart voltam egyszerre. Rengeteg ütést rámértem, ő pedig minden kombinációm után csak mosolygott. Rémisztő volt, főleg akkor, amikor ő is eltalált engem. Jó, hogy nem adtam fel, és erőt vettem magamon, hogy lábra álljak, mert végül minden szerencsésen jött ki, és be tudtam fejezni a küzdelmet.” – nyilatkozta korábban Andrei az MMAFighting.com-nak.

 

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: 18+: Új amazon született. A neve: Joanna Jedrzejczyk Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.