Kiemelt hírek

Aranypont vetett véget a magyarok Eb-jének

2015. március 31. | szerző SzlobMil | Taekwon do

Pénteken, az ötvenhét kilogrammosok között voltunk érdekeltek az oroszországi Nalcsikban rendezett olimpiai súlycsoportos Európa-bajnokságon. A korábbi Eb-ezüstérmes Kotsis Edina negyedik kiemeltként erőnyerő volt, de a nyolcaddöntőben sajnos búcsúzni kényszerült.

Kotsis Edina[1]

Újra megszokott súlyában versenyzett Kotsis Edina. A korábbi, magasabb kategória után az olimpiai súlynak számító 57 kilogrammban állt rajthoz az Eb-n. Negyedik kiemeltként csak a legjobb tizenhat között jutott neki mérkőzés. Az orosz Julia Volkova volt az első ellenfele, aki az előző körben pontokban gazdag találkozón (21-16) búcsúztatta az izraeli Bat-El Gatterert. A hazai versenyző és a magyar lány 9-9-re végzett úgy, hogy három másodperccel a vége előtt még Edina vezetett, majd riválisa egyenlített egy fejtalálattal. A mindent eldöntő hirtelen halálban az orosz szerzett pontot, és jutott tovább a negyeddöntőbe, végül az elődöntő jelentette számára a végállomást.

“Nem igazán éreztem a meccset, de azért nagyjából megoldottam a dolgokat. Fejben nem voltam rendesen ott. Azon kell most sokat javítanom, hogy csak a feladatomra koncentráljak és ne vétsek hibákat. Nem vagyok topformában, remélhetőleg a májusi vb-re, a júniusi Európa Játékokra, valamint az Universiadera már tényleg formába tudok lendülni” – összegzett Kotsis Edina.

Ezzel a mieink számára befejeződött a kontinenstorna. Csütörtökön Lipcsei Claudia ötödik lett, míg Gonda Ivett a legjobb tizenhat között búcsúzott.

Forrás: wtftaekwondo.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.