Kiemelt hírek

Anderson Silva helyettesíti Jon Jones-t az UFC 200-ban

2016. július 8. | szerző SzlobMil | MMA

Tegnap a történelminek kikiáltott UFC 200 egy megrendítő erejű mély ütést kapott. Két nappal a show előtt kiderült, hogy Jon Jones pozitív drogtesztet produkált, ezért nem harcolhat szombaton Daniel Cormier ellen. Két nap alatt csak az őrültek vállalnák be felkészülés nélkül a mérkőzést Daniellel szemben, de ehhez képest rengetegen jelentkeztek a feladatra, amit végül Anderson Silvának adtak.

111814-UFC-jon-jones-anderson-silva-LN-PI.vresize.1200.675.high.24

Mielőtt továbbmennénk, le kell szögeznünk: senki, de senki a világon nem helyettesítheti úgy istenigazából Jon Jones-t. Daniel Cormierrel együtt tökéletes párost alkotnak, utálják egymást, és az ilyen párosításokból rettentően izgalmas mérkőzések szoktak születni.

Jones az UFC legjobb harcosa súlycsoporttól függetlenül, és egyben ő az egyik legnagyobb tehetség, aki valaha is betette a lábát az Octagonba, az UFC ketrecébe. Egyetlen vesztett mérkőzése van, az is azért, mert egy illegális technikát használt. Kiszámíthatatlan mozdulataival, kreatív megoldásaival állandóan agyonver mindenkit. Jones olyan jó, hogy egyedül saját maga jelent veszélyt számára.

Az utóbbi időkben rengeteg botránnyal kavarta fel a küzdősport világát: bukott már le kokainnal, ütött már el autóval terhes nőt és hagyta el a helyszínt futva, és még sorolhatnánk.

Jon Jones elsírta magát, miután megtudta a hírt

Jon Jones elsírta magát, miután megtudta a hírt

Legutóbbi botránya friss: valamilyen tiltott szert találhattak a szervezetében, de még nem derítették ki, hogy pontosan miről van szó, ezért nem is engedik Jonest kiállni riválisa ellen most szombaton. Az amerikai akár két éves eltiltást is kaphat. Elmondása szerint fogalma sincs, mivel bukhatott le, élő egyenes adásban kért elnézést mindenkitől, majd elcsukló hangon elsírta magát.

fightermagazin-silva

Anderson Silva

De térjünk vissza Anderson Silvára. A brazil bevállalta, hogy megverekszik Daniel Cormierrel. Két napja van felkészülni, ami így nem is nevezhető felkészülésnek. A bajnoki öv mindenképpen marad Cormiernél, ennek a meccsnek nem lesz tétje ilyen szempontból.

A harcos nem először szerepel félnehézsúlyban (utoljára 2009-ben harcolt a divízióban, és kiütéssel győzött), de ő a legjobban egy kategóriával lejjebb, a középsúlyban érzi magát a legjobban.

Övé az UFC történelmének legtöbb címvédése (10), a 16 küzdelmen át tartó veretlenségi sorozatát Chris Weidman törte meg. Silva 2015-ben Jones-hoz hasonlóan lebukott egy drogteszten, ami miatt egy évre felfüggesztették. Legutóbb Michael Bispinggel verekedett – óriási csatában bár, de alulmaradt.

Az új párosítást tehát így néz ki:

13615382_10154055744669902_2441590876064501524_n

Az UFC 200-at szombaton rendezik meg helyi idő szerint, ami azt jelenti, hogy a gála magyar idő szerint vasárnap hajnalban zajlik majd le.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.