Kiemelt hírek

Andalító KO-val tért vissza Frank Mir

2015. július 24. | szerző SzlobMil | MMA

Az UFC Fight Night 71-ben nem volt sok Mortal Kombat-os kivégzés (12 mérkőzésből mindössze 3 ért véget a tervezett idő előtt), de mint tudjuk, a minőség sokkal fontosabb a mennyiségnél. Az UFC egyik legjobb nehézsúlyú harcosa, Frank Mir (18-9) például úgy kiütötte Todd Duffee-t, hogy az sokáig nem kelt fel a földről.

mir-vs-duffee

Mir (36) a fő eseményen, egy fantasztikusan káprázó adok-kapok mérkőzésen, 1:13-nál ütötte ki Duffee-t (29) az első menetben. Elmondhatjuk, hogy az UFC egykori nehézsúlyú bajnoka sorban két meccset nyert meg, ráadásul mindkettőt első menetes kiütéssel. Nagy kontraszt ez ahhoz képest, amit Mir, a két harcművészeti stílusban is fekete öves mester (kenpo karate, brazil jiu jitsu) 2012 és 2014 között művelt:

ebben az időszakban ugyanis négy mérkőzése volt, mind a négyszer kikapott.

UFC 169: Mir v Overeem

Mint minden nehézsúlyú mérkőzésben, itt is egy hajszálon (vagy egy karlendítésen) múlt a harcosok “élete”: Duffee azt hozta, amiről elhíresült. Hatalmas erejű ütésekre hatalmas erejű ütésekkel válaszolt, de Mir gyorsabb volt nála; kihasználta, hogy Duffee egy elvétett ütés után megnyílt, és egy hatalmas balossal leterítette őt. Az egy darabig eszméletlenül fekvő Todd végül saját erejéből hagyta el a küzdőteret:

“Keményen küzdöttem egy fiatal bikával, de még mindig én vagyok a matador” – nyilatkozta frappánsan az összecsapás után Mir.

Forrás: MMAfighting

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.