Kiemelt hírek

A WSOF 2015-től a bevétele felét odaadja a harcosainak

2014. október 13. | szerző SzlobMil | MMA

A World Series of Fighting (WSOF) pay-per-view (fizetős) rendszerét 2015 második felére teljesen átalakítja; az internetes nézők kifizetéseinek felét az általuk futtatott harcosok kapják majd – az új üzleti modellel egyedülállóak lesznek a világon.

MMA: UFC 156-Fitch vs Maia

Az újítások csak azért ilyen hosszú idő múlva lépnek életbe, mert a PPV rendszer átalakításához sok pénz szükséges. Első lépésként fel kell építeni azokat a sztárokat, akikre majd kíváncsiak lesznek a nézők. A WSOF elnöke, Ray Sefo a következőket mondta el az MMAmania.com-nak nem sokkal a hír bejelentését követően:

“Ez egy büszke nap a kevert harcművészetek és promóciónk történelmében, ami remélhetőleg jobbá teszi majd a harcosok életét. Azokét, akik szinte mindenüket egy lapra teszik, amikor belépnek a ketrecbe.  Ezidáig az MMA egyik legnagyobb problémája az volt, hogy a legjobb harcosok kompenzációja jelentősen elmaradt más sportok top atlétáinak fizetéséhez képest. Ha a küzdősportolók úgy érzik, hogy nem jutnak hozzá fair fizetéshez a csúcson, akkor motiváltságukat is elveszítik, és felkészülni sem olyan elánnal fognak a tétmeccsekre, mint amilyennel normális esetben kellene. Radikális lépésünknek köszönhetően mindez hamarosan megváltozik, és ezáltal minden eddiginél jobb harcoknak lehetünk szemtanúi a jövőben.”

Biztosak vagyunk benne, hogy a kezdeményezést minden sportoló örömmel fogadja majd, és elkerülhetőek lesznek az ehhez hasonló nézeteltérések, bár mint írtuk, a dolog nem érinti sem az UFC (Ultimate Fighting Championship), sem a Bellator harcosait.

Vajon a WSOF valóban átveheti az uralmat?

Forrás: MMAmania

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.