Kiemelt hírek

A sárkány visszatért – egy perc alatt rendezte át legújabb ellenfele belsőségeit

2014. december 23. | szerző SzlobMil | MMA

Az UFC (Ultimate Fighting Championship) december huszadikán rendezte meg a Lyoto “The Dragon” Machida (22-5) és C.B. Dolloway (15-6) nevével fémjelzett legfrissebb rendezvényét, a UFC Fight Night: Machida vs. Dollaway-t. A shotokan karatés (3. DAN) és brazil jiu-jitsu-ban (BJJ) is fekete öves harcművész Machida olyan elemi erővel rúgta meg vetélytársa máját, hogy Dolloway úgy érezte, lebénult. A kiütést érő mozzanat nagyon hamar, az első hatvankét másodpercen belül következett be.

c.b.-dollaway-lyoto-machida-mma-ufc-fight-night-machida-vs-dollaway-850x560

A brutális erejű májrúgás. (Fotó: Jason Silva-USA TODAY Sports)

A sárkánynak (The Dragon) becézett Machida mesteri teljesítménnyel szórakoztatta a rajongóit, ugyanakkor rettegésben tartotta azokat, akik nem neki szurkoltak Sao Pauloban, Brazíliában. Ellenfele kőkemény verést kapott tőle – miután a bíró beszüntette a mérkőzést, Dolloway pár percig még a földön feküdt. Szinte borítékolni lehetett, hogy legalább egy bordája eltörött, és csak remélni lehetett, hogy nem történt nagy baj

“Azt hittem, hogy a fejemet célozza, de aztán behúzta a rúgást a könyökeim alá” – mesélte Dolloway az összecsapást követő sajtókonferencián. “Azt hittem, hogy kivédtem, aztán hátraléptem egyet, hogy levegőhöz jussak. Ekkor valósággal lebénultam. Kiábrándító vereséget szenvedtem.”

Lyoto Machida Body Kicks and Destroys CB Dollaway UFC Fight Night 58 Barueri

Dollaway az egész konferencia alatt egy zacskó jeget préselt a bordáihoz, de nem tudja pontosan, hogy mekkora kárt szenvedett. A Performance of the Night (Az Est Teljesítménye) elismerésben is részesülő Lyoto már – érthető módon – jobb kedvvel nyilatkozott:

“Sokat gyakoroltam ezt a fajta rúgást, örültem, hogy pont a megfelelő pillanatban sikerült kiviteleznem. C.B. kemény srác, ezért egyáltalán nem számítottam rá, hogy a meccsnek ilyen hamar vége lesz, de ez már csak így megy ebben a súlycsoportban (185 font, vagyis 84 kg). Ha egy kemény rúgás betalál, az véget vethet mindennek.”

Forrás: MMAFighting.com

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.