Kiemelt hírek

A Kassai Lovasíjászat Európa legjobbja

2012. szeptember 2. | szerző akadmin | Lovas íjászat

Az Európai Nyílt Lovasíjász Bajnokságon Kassai Lajos győzelme mellett a két dobogós helyezést is Kassai-tanítványok hozták el.

 

A 2012. augusztus 29. – szeptember 2. között Magyarországon, Verőcén megrendezésre került Európai Nyílt Lovasíjász Bajnokságot (az EOCHA), amelyen tíz nemzet vett részt, Kassai Lajos nyerte 367,43 ponttal. 
 
A második és a harmadik helyen is Kassai Lajos tanítványai végeztek, második lett Szmrecsányi Márton 282,20 ponttal és a harmadik helyen végzett Vermes István 259,54 ponttal.

Az EOCHA („European Open Championship of Horseback Archery”, azaz„Európai Nyílt Lovasíjász Bajnokság”) versenysorozatot egy lovasíjász rajongó alapította, mint egy nemzetközi találkozóként, mely a lovas harcművészet iránt érdeklődő embereket köt össze az egész világon.
 

 
Ez a bajnokság a lovasíjászat kultúrális és sport értékeit kapcsolja össze.  Különböző kultúrális hátterű emberek – mongol, török, iráni, német, lengyel, japán, koreai, magyar, svéd,… – több mint húsz országból egyesül e versenysorozaton belül, hogy tökéletes spirituális lövéseket valósítson meg egy vágtázó ló hátáról. Mindenki magával hozza a nemzetének történelmi örökségét, bemutatva a saját stílusát és a hagyományos viseletét. Nincsenek határok, nincsenek különbségek, nincsenek korlátok és nincs politika – Csak a szenvedély köti össze az embereket.
További info: www.eocha.org

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.