Kiemelt hírek

A jövő bajnokait támogatják a jubileumi Budo Veszprém harcművészeti napon

2016. október 4. | szerző SzlobMil | Programajánló

Október 8-án, szombaton immár ötödjére rendezik meg a Budo Veszprém Jótékonysági Harcművészeti Napot Veszprémben. A Lovassy László Gimnázium tornatermében harcművészeti bemutatók várják a nézőket, a bevételekből a fellépő harcművészeti csoportok utánpótláskorú tagjainak nevelését támogatják.

jotekonysag-fightermagazin

A rendezvényt a Budo, vagyis a közösség erejébe vetett hit, az egymás iránti kölcsönös tisztelet és alázat, az egyéni és a közös feladatok iránti elkötelezettség, kitartás, fegyelem szellemében rendezik meg, a fővédnök Porga Gyula, Veszprém polgármestere lesz.

Ezek az értékek a küzdősportok elsajátítása és alkalmazása során fenntarthatók, ezáltal a hétköznapi életbe is átvihetők.

A rendezvény ötletgazdái, Júlia és Dr. Balogh Tamás szerint a küzdősportok megtanítanak arra, hogyan közeledjünk embertársainkhoz, hogyan jelöljük ki a saját személyes határainkat, hogyan tartsuk be a megfelelő távolságot (küzdőtávolság), hogyan legyünk a megfelelő helyen, a megfelelő időben (helyes ütem, ritmus megtalálása), hogyan biztosítsuk embertársunk szabadságát (elengedés), hogyan reagáljunk a váratlan helyzetekben, hogyan éljük bele magunkat a másik helyzetébe.

budo_16_a4-3

A rendezvény bemutatja a Veszprémben működő harcművészeti csoportokat, a bevétellel a szervezők a helyi harcművészeti csoportok utánpótláskorú tagjainak nevelését támogatják. A rendezvény célja még ezeknek a csoportoknak a támogatása, illetve az, hogy példát mutasson az utca emberének azokról az értékekről is, amelyek kezdenek elveszni a köztudatból.

A programok

budoprogi

A rendezvény műsorát különleges hang- és fénytechnika, látványelemek, és a Zumba fitness Barbival művészeti csoport fellépése színesíti.

Az esemény alatt őstermelői vásár, harcművészeti eszközök és ruházat kiállítás lesz, és meg lehet nézni majd a korábbi Budo Veszprém Harcművészeti Napok bemutatóiról szóló fotókiállítást is.

A rendezvény az elmúlt négy évben több mint 20 veszprémi és környékbeli harcművészeti stílus utánpótlás neveléséhez járult hozzá.

img_7014

További információk a rendezvény hivatalos Facebook-oldalán, illetve a következő telefonszámon: 30/340-9377

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.