Kiemelt hírek

A japánok megcsinálták azt, amit az UFC sosem merne bevállalni, és irtó látványos volt

2016. szeptember 25. | szerző SzlobMil | Egyéb

Most vasárnap hajnalban zajlott le a Rizin újabb nagyszabású gálája Japánban, és nem okozott csalódást. Olyan dolgokat láttunk, ami mindenhol máshol be van tiltva. Láttunk 181 kilós szumóst 45 éves japán birkózó ellen, győzelemmel tért vissza Mirko Cro Cop, egymásnak veselkedett két száz kiló körüli nő, de a legemlékezetesebb pillanat egy hét másodperces KO volt, Krazy Horse-tól.

66

Ugye mindenki hallott már a régi PRIDE FC nevű MMA-s szervezetről (1997-2007)? Aki mégsem, annak eláruljuk, hogy náluk nem volt még felső súlyhatár (a mai profi szervezetek legtöbbjnél ez 120 kilogrammot jelent), és olyanokat is engedtek harcolni, akik nyilvánvalóan tiltott szerekkel pumpálták tele a testüket. Ennek a szabályrendszernek legendásan látványos, de nem feltétlenül technikás ütközeteket köszönhettünk, amiket azóta is emleget, illetve visszasír a küzdősport világa. Ezt az atmoszférát hozta el nekünk ismét vasárnap hajnalban a japán Rizin FF promóció. Legfrissebb gálájukat tátott szájjal nézte mindenki.

Kezdjük mindjárt azzal a mérkőzéssel, amit beharangoztunk: a szteroidoktól majd’ szétdurranó Gabi Garcia és a túl sok McDonald’s-os ételt evett Destanie Yarbrough epikus összecsapásával:

Ez volt Garcia harmadik nyert mérkőzése MMA-ban, érzésünk szerint rengeteget fejlődött legutóbbi mérkőzései óta, az amerikai pedig élete első vereségét szenvedte el – igaz, ez nem nagy szó, mert eddig egy győzelme volt. Hősiesen helyt állt a fölé tornyosuló brazil ellen, érezhető volt, hogy elég neki egy szerencsés megmozdulás, és megnyeri a meccset, de ez nem jött össze neki.

Folytatjuk a második leglátványosabb küzdelemmel, ami hét másodpercig tartott. Főszereplője egy showman, Charles “Krazy Horse” Benett, aki régen a PRIDE egyik híres tagja volt. Ő az, akit senkivel sem lehet összetéveszteni: állandóan beszél, győzelmei után hátraszaltózik a szorító tetejéről, és a fogalmat, ami mi “komolyságnak” hívunk, ő még csak nem is hallotta. Legújabb ellenfelét pár pillanat alatt elintézte, megszerezve ezzel élete leggyorsabb kiütését (7 másodperc), illetve legemlékezetesebb örömtáncát:

A gálán egy nehéz kérdést is felvetettek a szervezők: mire megy egy nehézsúlyú harcos egy átlagos testsúlyú szumós ellen? Oké, a címlapképünkön szereplő Kazuyuki Fujita már elmúlt 45, ezért már nem olyan gyors és fitt, mint régen, de a kérdésre a vasárnap kapott válasz egyértelmű: nem túl sokra. Nem hiszik? Mutatjuk:

Persze nem múlhat el Rizin technikás mérkőzés nélkül: ezt Kron Gracie és Hideo Tokoro szolgáltatta. A Gracie-jitsu mesternek meggyűlt a baja a japánnal, egyáltalán nem volt egyoldalú a mérkőzés, amit végül a brazil nyert meg hátsó fojtással, ami élete harmadik submission-ös győzelme volt.

Ugyancsak egy földharcban alkalmazott technikával győzedelmeskedett Mirko “Cro Cop” Filipovic is: háromszög fojtással gyűrte maga alá Hyun Man Myung-t. A horvát világsztár ugyanezt gyakorolta nemrég egy újságírón, a kemény munka tehát meghozta a gyümölcsét:

A Rizin ezek után tovább dübörög: még több gálát terveznek, és mi biztos nézzük majd őket.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.