Kiemelt hírek

A furcsa “karate” – 9. dan, Michael T. Dealy – Hiteles?

2017. december 26. | szerző GY K | Cikkek

Hiteles? Néhány videót már megosztottunk, amiben egy igen érdekesnek tűnő szervezet vizsgái, illetve kata és küzdőgyakorlatai láthatók. Sokan kérdőjelezték meg, hogy ez valós lehet-e? Hát igen, az! Döntse el mindenki a hitelességét ennek a stílusnak, mozgásnak…

Michael T. Dealy alapító – WMAA szervezet
Mike Dealy gyerekként kezdte gyakorolni a harcművészeteket. Elkötelezetten és komolyan részt vett a rendszeres edzéseken az 1960-as években, és azóta is rendszeres edzést folytat. Tapasztalása, útkeresése kezdetben széles spektrumú volt. Miután a Chung Do Kwon Tae Kwon Do-ra összpontosított, abból merítette legtöbb tudását. Később a Tae Kwon Do tanítványait olyan oktatási intézményekben tanította, mint a West Point Katonai Akadémia, a Princeton Egyetem, a Brown Egyetem, a Providence Egyetem, a Fordham Egyetem, a CW Post, a Cooper Union, a Szent János Egyetem és számos más iskola, beleértve az általános és középiskolákat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ő a Martial Arts Therapy szerzője, egy könyv a harcművészetek filozófiai alapjairól, amely határozott üzenetet közvetít egy harcművész életének eredetéről és céljáról. A verseny során első helyen állt az ország számos versenyén az USA-ban, köztük két versenyen a Madison Square Gardenben az 1970-es és 1980-as években. A tanítását az önfegyelem, az irányítás és az alázat, valamint a harcművészeti harcok harcművészeti szellemiségének alkalmazásának szentelte, hogy a kihívások segítsenek a tanítványook számára önmaguk megismerésében.

Az ilyen kihívásokra válaszul érdekes demonstrációkat tett. A harcművészeti edzések hátterével 27 New York-i maratont futott le. Tae Kwon Do a Mountains edzőtáborokat vezetett a harci művészetek iránt érdeklődőknekk a New York állam északi részén, a Catskills és az Adirondacksban, hogy megtapasztalják a természet és a gyakorlás hatalmát különböző kihívásokkal teli környezetekben, mint a hegyvidéki terepek , viharok, csúszós dombokon, és hóviharok idején. Ezeket a tapasztalatokat használta több mint 1000 fekete öves felkészítésére, hogy energiájukat arra fordítsák, hogy segítsenek azoknak, akik kevésbé kiemeltek, mint saját maguk. Mike az évek során számos közösségi alapú harcművészeti program létrehozásában és tanításában segített a belvárosi gyermekeknek és családoknak. Gyakran mondja: “A harcművész egyik valódi ereje, hogy bátorságot mutat a rászorulók szolgálatában.” Az egyik legutóbbi kihívása meglehetősen elképesztő. Egy expedícióra ment az Antarktiszra, a leghidegebb, legszelesebb kontinensre a földön. Ott járt egy gleccseren, a hűvös hőmérsékleteken és a szél által fagyasztva, és bemutatta kata gyakorlatát egy videó felvételen.

Jelenleg a 9. dan fokozat birtokosa és a Világ Martial Arts Szövetség igazgatója, 100 iskolával az Egyesült Államokban. Szervezete olyan helyekre terjedt el, mint Bagdad, Irak, Afganisztán és Budapest, ahol hűséges oktatói terjesztik az igazi harcművészetek jó szándékát, hogy összehozza az embereket, és jobb világgá tegye a világot. Úgy érzi, hogy egy harcművésznek minden lehetséges módon folyamatosan oktatnia kell magát. Jelenleg a fővárosi terület számos egyetemén pszichológia és irodalomtudományi adjunktus.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.