Kiemelt hírek

A Bellator leigazolta ‘Baby Slice-t’, Kimbo fiát

2016. július 27. | szerző SzlobMil | MMA

Júniusban hagyott itt minket az utcai ökölvívás egyik királya, Kimbo Slice, polgári nevén Kevin Ferguson. Az esetet még mi is alig tudtuk feldolgozni, hát még a sztár hozzátartozói. Kimbo egyik felnőtt fia, Kevin “Baby Slice” Ferguson Jr. MMA-ba fojtja bánatát: a napokban leigazolta őt az egyik legnagyobb promóciós szervezet, a Bellator. Az apja most büszke lenne rá, de sajnos nem élhette meg.

A fiatalabbik Kevin egyetlen egyszer harcolt a ketrecben amatőrként, de – természetesen a neve mellett – ennyi is elég volt arra, hogy felfigyeljenek rá.

Március 29-én “Baby Slice” meggyőző kiütést vitt végbe az első menetben, első profi mérkőzését ezért máris megvívhatja a Bellator 160-ban, vagyis ugyanannál a szervezetnél, ahol apja is versenyzett.

A váltósúlyú, 77 kilogrammos harcos az ESPN-nek korábban arról is mesélt, hogyan dolgozta fel apja halálát:

“Nem mondom, hogy túltettem magam rajta, vagy hogy egyáltalán nem zavart, de én meg tudtam tenni azt, ami nem sokaknak adódott meg. Beszélte velem a halála előtt pár nappal, és akkor már tudtuk, hogy a helyzet kilátástalan. A világot sokkal jobban lesokkolta a hír, mint minket, ennek ellenére hatalmas tragédia volt, de túlteszem magam rajta, legalábbis ezen vagyok.” – mondta Ferguson.

Kevin-Baby-Slice-Ferguson-Jr

Mivel eddig mindössze egyetlen mérkőzést láthattunk Kevintől, messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le a képességeit illetően. Azt már tudjuk, hogy apjához hasonlóan rettenetesen nagy ütőereje van, de az is lehet, hogy augusztus 26-án, a Bellator 160-ban semmi új nem derül majd ki róla. Ellenfele még nem ismert.

Önök szerint mire lesz képes egy profi ligában, egy amatőr mérkőzéssel a háta mögött?

A gálát egyébként Benson Henderson és Patricio Freire csatája fémjelzi.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.