Kiemelt hírek

9 mp alatt leverték a nagyarcú MMA-st

2015. november 12. | szerző SzlobMil | MMA

Az indiai Jason Solomon (4-1) karrierjének első mérkőzéseit elsöprő sikerrel nyerte meg (2 TKO, 1 KO és 1 submission), ami látszólag indokot adott arra, hogy nagy önbizalma legyen. A fogalmat viszont (vagy érzést) csak egy hajszál választja el a beképzeltségtől (pont úgy, mint az őrültséget a zsenialitással), amivel viszont nagyot lehet bukni. Jason nagy árat fizetett beképzeltségéért: 9 másodperc alatt félholtra verte ellenfele.

Jason Solomon a mérlegelésen (amit furcsa mód egybekötöttek a mérkőzéssel) több oda nem illő dolgot is művelt: rappelt egy picit, flörtölt a mögötte álló biodíszlettel lányokkal, ráadásul mivel veretlen volt, úgy érezte, hogy övé a világ. A 29 éves férfi India első MMA-val foglalkozó promóciós szervezetének (SFL, Super Fight League) 43. rendezvényén Naseem Hamed lazaságát idézve próbált belépni a küzdőtérre (ez nem jött össze neki), majd gyilkos tekintettel próbálta bombázni ellenfelét, Amitesh Chaubeyt (5-3 MMA), aki rá sem nézett, amikor a ketrec közepére rendelte őket a bíró.

maxresdefault

Solomon talán egyedüli szimpatikus húzása az volt, amikor a harc kezdetén barátságosan odanyújtotta a kezét, és lepacsizott Chaubey-jel. Másodpercekkel később, rögtön az első összeütközés után már a földön találta magát, ahol még próbált védekezni, de Amitesh esélyt sem adott neki – kegyetlenül megsorozta, a kárörvendők legnagyobb örömére. A finist többször kilassították, és külön élmény volt az is, hogy a meccs után újra megmutatták, mennyire nagyképű volt Solomon.

Van egy olyan érzésünk, hogy egy életre megtanulta a leckét, és legközelebb nem hagyja, hogy józan ítélőképességét elvegye a túlzott önbizalom.

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.