Kiemelt hírek

42 éve nem volt ilyen: dupla bronzot nyert a nehézsúlyú UFC-s

2015. szeptember 15. | szerző SzlobMil | Birkózás

Ön még nem ismerte Bilyal Makhovot? Nincs ezzel egyedül, de ennek most véget vetünk. A nehézsúlyú orosz birkózó – aki az 2012. évi nyári olimpiai játékokon bronzérmet nyert –, a UFC nemrég leigazolta, hogy felbolygassa picit a súlycsoport lagymatag és unalmas állóvizét. Sokat várnak tőle, és valóban nagy jövője is lehet, mert megvan hozzá minden adottsága, de Bilyal a birkózást nem adja fel az MMA kedvéért – ezt jól is teszi, hiszen  nemrég dupla bronzérmet nyert a United World Wrestling Championships-en freestyle wrestling és greco-roman kategóriában, erre pedig már 42 éve nem volt példa.

A 27 éves, majdnem két méteres, 130 kilós sportoló még egyetlen MMA-s mérkőzést sem vívott életében, ezért még kérdéses, hogy milyen teljesítményt tud nyújtani a ketrecben.

Ezzel szemben az a performansz, amit legutóbb mutatott, már 42 éve “kihalt”: pontosan ennyi ideje már annak, hogy valaki egy világversenyen egyszerre két kategóriában is tudott győzni.

Bilyal-Makhov

Mint sok hozzá hasonló sportoló, Makhov is újabb és nehezebb kihívásokra vágyik, ezért döntött úgy, hogy MMA-zni kezd. A K-Dojo Warrior Tribe-nál készül fel élete legelső mérkőzésére, amit mi biztosan nyomon követünk majd.

Sajnos erre még várnunk kell, mert ketrecharcos karrierje előtt Makhov a 2016-os Olimpián még el szeretne indulni, de immár “csak” egy kategóriában…

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.