Kiemelt hírek

19 évesen a világ élvonalában Németh Veronika

2017. június 14. | szerző SzlobMil | Karate

Ez a cikk Egy 19 éves, 55 kilogrammos, szőke, törékenynek látszó hölgyről szól, aki jelenleg a Testnevelési Egyetem hallgatója, de már 6 Európa-bajnoki címmel rendelkezik, és a Kyokushin Világranglista 8. helyére robbant be nemrég a női könnyűsúlyban. Ő Németh Veronika, a Castrum SC Kapuvár versenyzője, aki keményen készül a júliusi kazahsztáni világbajnokságra.

veronika-kazahsztan

Veronikának 41 arany-, 13 ezüst- és 9 bronzérem (!!!) a mérlege, amiket a hazai és a nemzetközi versenyeken ért el. A kiválóság ifjúsági arany-, junior bronz- és aranyérmes, U22. aranyérmes, felnőtt bronz- és ezüstérmes Európa-bajnok, aki már többször elhozta a versenyekről a legharcosabb, vagy legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjakat. Fekete övét 2016-ban szerezte meg.

Útban Kazahsztán felé

Veronika a könnyűsúlyú Castrumos bajnok, már óvodás kora óta foglalkozik a kyokushin karatéval.

A hétköznapi életben senki sem feltételezné róla, hogy mennyire veszélyes tud lenni. Sportteljesítménye mellett ráadásul tanulmányi eredményeivel sem kell szégyenkeznie: kiváló eredménnyel végezte el a kapuvári felsőbüki Gimnáziumot, és jelesre érettségizett. Ezt követően a Testnevelési Egyetemen folytatja tanulmányait, hogy a jövőben is a sporttal foglalkozhasson. Eredményeiért 2015-ben és 2016-ban a Magyar Karate Szövetségben kitüntették, és szülőfalujában Vitnyéden, a Falu arcának választották.

A magyar válogatott tagja, aki 2016 nyarán megszerezte a fekete övet és az első dan fokozatot, majd kivívta a dániai Roskilde-ben, a Shinkyokusin Európa-bajnokságon a 6. Shinkyokushin súlycsoportos világbajnokságon való indulás jogát úgy, hogy a litván fotómodell Rita Pivoriunaite-t 6x (Eb aranyérmes, 3x Eb bronzérmes) KO-zta az elődöntő során.

molino2016-1500

A Világkupát Kazahsztánban rendezik 2017. július 1-2-án.

Veronika Európa válogatottként képviseli hazánkat, és világ legjobb 15 könnyűsúlyú kyokushin harcosnőjével méri össze erejét, talán egyik legfiatalabbjaként a világbajnokságnak.

Egyetemi vizsgáin túljutva keményen zajlik a készülés edzőjével, Sensei Pantelics Péterrel, illetve Castrumos társaival Kapuváron abban az edzőteremben, amit saját kezükkel újítottak, építettek a Castrumos sportolók.

Szurkoljunk neki!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.